25 év börtönt kapott molesztálásért egy amerikai pap

Vágólapra másolva!
Huszonöt év börtönre ítéltek egy volt katolikus papot az Egyesült Államokban. A bíró még az ügyész által kértnél is hosszabb büntetést szabott ki a 78 éves férfira, aki ellen más államokban is eljárás folyik.
Vágólapra másolva!

Egy kiskorú fiú megrontása miatt 25 év börtönre ítéltek szerdán egy volt katolikus papot az Egyesült Államokban. Donald McGuire - még a jezsuita rend chicagói papjaként - az általa szervezett lelkigyakorlatokon több alkalommal szexuális kapcsolatot létesített egy fiúval. A bíró "iszonyatosnak" nevezte McGuire tettét az ítélet indoklásában, és három évvel hosszabb börtönbüntetést szabott ki annál, mint amennyit az ügyészek eredetileg kértek.

McGuire - akit tavaly februárban kizártak a jezsuita rendből - most 78 éves, így várhatóan egész hátralévő életét börtönben fogja tölteni. Korábban már Wisconsin államban is bűnösnek találták gyermekmolesztálás vádjában, egy ottani bíróság hét év szabadságvesztésre ítélte, Arizonában szintén hasonló vádakkal szintén eljárás folyik az egykori pap ellen.