Viperákkal támadtak vámosokra Kárpátalján

Vágólapra másolva!
Összevertek két vámost Kárpátalján, mert a napokban elcsíptek egy nagyobb illegális cigarettaszállítmányra. Az ismeretlen támadók azzal fenyegették a vámosokat, hogy ha még egyszer ilyen előfordul, akkor kiirtják a családjukat.
Vágólapra másolva!

Két vámost vertek meg csempészek a kárpátaljai nagyszőlősi járásban található nevetlenfalui (Gyakovo) ukrán-román határátkelőhelyen. Két ismeretlen viperával (teleszkópos ólmosbot) és baseballütővel támadta meg a munkahelyükről hazafelé tartó vámosokat. A verőemberek az ütlegelés közben egy csempészcigaretta-szállítmány feltartóztatását hozták fel, és azzal fenyegették a vámosokat, hogy kiirtják a családjukat, ha ez még egyszer előfordul. A sérült pénzügyőrök kórházba kerültek.

A megtámadott pénzügyőrök egyike a napokban hétezer doboz csempészcigarettára bukkant egy Romániából Ukrajnába tartó autóbuszban. Az ukrán törvények értelmében a határátkelőhelyen megtalált csempészárun kívül a vámhatóság elkobozza a bűncselekmény elkövetésére használt járművet is. Az ukrán vámszolgálatot nyugtalanítja a munkatársait ért támadás, mivel a pénzügyőrök védelme a vámügy egyik legsebezhetőbb pontja.