Műszaki hiba miatt visszafordult egy Malév-járat Szkopjéba

Vágólapra másolva!
A hajtómű hibája miatt a felszállás után néhány perccel vissza kellett térnie a szkopjei repülőtérre egy Malév-gépnek péntek délután. Az utasokat és személyzetet egy szállodában helyezték el, a gépet később kijavították.
Vágólapra másolva!

A hajtómű meghibásodása miatt a felszállás után néhány perccel vissza kellett térnie a szkopjei repülőtérre péntek délután a Malév 441-es, budapesti járatának - közölte Németh Krisztina, a Malév kommunikációs igazgatója az MTI-vel. A gép rendben leszállt, 64 utasát és személyzetét egy szállodában helyezték el. Amint a kapacitásuk engedi, mentesítő járatot küld a Malév értük Szkopjéba. Várhatóan szombat hajnalban érkeznek meg az utasok Budapestre.

A Bombadier Q400 típusú repülőgépen a szükséges javításokat elvégezték, a gép üzemképes. Szkopjéban két órával később műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre az Austrian Airlines osztrák légitársaság Bombardier típusú gépe is, amely Bécsből érkezett 64 emberrel a fedélzetén - jelentette a Sitel macedón kereskedelmi televízióra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. Egy Bombardier Dash 8 Q400-as típusú repülőgép csütörtök este a New York állambeli Buffalo közelében egy lakóházra zuhant, ötvenen meghaltak.