Magyar álrendőröket fogtak Ausztriában

Vágólapra másolva!
Magukat rendőrnek kiadó magyar állampolgárokat vett őrizetbe az osztrák rendőrség. A két férfinál hamis rendőrségi igazolvány, kitűző és bilincs is volt. Azt állítják, csak azért voltak náluk ezek a kellékek, mert rendőrnek készülnek.
Vágólapra másolva!

Két, magát rendőrnek kiadó magyar állampolgárt vett őrizetbe az osztrák rendőrség. A burgenlandi tartományi rendőr-főkapitányság közleménye szerint egyiküket Miklóshalma (Nickelsdorf) közelében, az A4-es autópályán tartóztatták fel egy ellenőrzés során. Gépkocsijában különböző rendőrségi felszereléseket találtak, egyebek között a cigarettagyújtóra csatlakoztatható villogólámpát, magyar rendőrségi kitűzőt, bilincset és rádiókészüléket. Egy tükörreflexes fényképezőgép is volt nála, amellyel megelőzött autókról készített fotókat.

A 39 éves férfit beszállították a közeli rendőrállomásra, ahol közhivatalnoki minőség színlelése, okirathamisítás és csalás gyanújával őrizetbe vették. Nem sokkal később felbukkant az őrsön a férfi 28 éves társa, aki a "kollégáját" kereste. Rendőrség feliratú mellényt viselt, sőt egy rendőrségi igazolványt is felmutatott, amiről kiderült, hogy hamisítvány.

Az osztrák rendőrök mindkettőjük ellen feljelentést tettek. A két magyar tagadja a felhozott vádakat. Kihallgatásuk során azzal védekeztek, hogy csupán azért voltak náluk hatósági kellékek, mert rendőrnek készülnek.

Az osztrák sajtó időnként beszámol olyan esetekről, amikor álruhás rendőrök követnek el bűncselekményt, például jogtalanul igazoltatott autósokon hajtanak be bírságokat.