Óriási olajfolt tart Írország felé

Vágólapra másolva!
Több kilométeres olajfolt tart az ír partok felé, becslések szerint közel 500 tonna nyersanyag kerülhetett a tengerbe. A szennyezésnek köze lehet ahhoz, hogy egy orosz repülőgép-hordozót a közelben töltöttek fel. Az ír környezetvédelmi hivatal biológusa szerint a térségben tíz éve nem történt ilyen méretű olajszennyeződés.
Vágólapra másolva!

Nagy kiterjedésű olajfoltot fedeztek fel a Kelta-tengeren az ír hatóságok, a szennyezés az ír partok felé tart. Az ír tengerészeti hivatal szerint az olajfoltot Nagy-Britannia nyugati és Írország déli partvidéke között fedezték fel, közel ahhoz a helyhez, ahol feltöltöttek üzemanyaggal egy orosz repülőgép-hordozót. Az orosz haditengerészet megerősítette, hogy egy repülőgép-hordozót a tengeren töltött fel egy tankhajó, és jelenleg vizsgálat folyik az ügyben.

Az olajfolt közel öt és fél kilométer hosszú, és ugyanilyen széles. Az ír hatóság becslése szerint közel 500 tonna nyersanyag kerülhetett a tengerbe, s az olajfolt úgy 16 nap múlva éri el Írország déli partvidékét. Az ír környezetvédelmi hivatal biológusa, John Lucey szerint a térségben tíz éve nem történt ilyen méretű olajszennyeződés.