Chávez: Fidel Castro sétált Havannában

Vágólapra másolva!
Hugo Chávez venezuelai elnök szerint sokkal jobban van Fidel Castro, aki 2006-os műtétei óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Chávez azt mondta: Castro sétát tett Havannában, és erről fotók is készültek.
Vágólapra másolva!

Sétát tett Havannában a súlyos műtétjei óta lábadozó Fidel Castro - mondta pénteken Hugo Chávez venezuelai elnök. Castrón 2006 nyara óta többször is hasüregi műtétet hajtottak végre. A 82 éves vezető azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egészségi állapota továbbra is államtitok Kubában. Tavaly öccse, Raúl Castro váltotta őt a karib-tengeri szigetország államelnöki tisztségében.

"Gyalogolni volt Havannában" - mondta Chávez egy nyilvános rendezvényen, hozzátéve, hogy látott fényképeket a kubai vezető sétájáról, ami "valóságos csoda" volt. "Fidel Castro, akiről sokan mondták, hogy a végét járja, Fidel mindnyájunkat meglepett, és tudják, mit tett? (...) Elment sétálni. Látták őt. Hiszen ez Fidel, aki Havannában sétál! Csoda történt! Az emberek sírtak" - folytatta Chávez.

A venezulai elnök arról nem beszélt, hogy a kubai főváros mely részében és mikor sétált az idős kubai vezető. A kubai kormány hivatalosan nem erősítette meg a séta hírét.

Chávez, aki Fidel Castro közeli barátja, egy televíziós állomásnak adott telefoninterjúban azt mondta, hogy több órát töltött együtt a kubai vezetővel az elmúlt hétvégén, aki a műtétek óta most érzi magát a legjobban, és azóta négy levelet kapott Castrótól. A találkozóról kiadott venezuelai kormányközlemény szerint Castro és Chávez több kérdést is megvitatott, így a világgazdasági válságot és Barack Obama új amerikai elnök kormányának körvonalazódó politikáját.