Moszkvai egyetemistákat gázolt az oroszgyűlölő ukrán

Vágólapra másolva!
A járdára felhajtva 16 ember ütött el egy autós a kocsijával múlt kedden Moszkvában. Az ukrán férfi szándékosan gázolta el az egyetemistákat, mert szerinte belőlük lesznek az általa gyűlölt moszkvai hivatalnokok.
Vágólapra másolva!

Tizenhat ember megsérült egy különös balesetben Moszkvában - közülük három a Lomonoszov egyetem tanára, a többi 13 az egyetem hallgatója -, de a legtöbben csak könnyebb zúzódásokat szenvedtek. Három embert lábtöréssel és agyrázkódással kezelnek.

A rendőrség előbb azt hitte, az autós elvesztette uralmát a kocsi felett a jeges úton. A tettes továbbhajtott, majd nem messze leállította a kocsit és távozott.

Az autó gazdáját könnyen megtalálták, aki azt mondta, hogy beült hozzá egy férfi, és a nyakának kést szegezve kényszerítette, hogy kiszálljon autójából. A rendőrök erős kétkedéssel fogadták a történetet, de kiderült, hogy a tulaj igazat mondott, és hétvégére megtalálták a valódi tettest.

A gázoló a 45 éves Borisz Biba, aki Ukrajnából érkezett Moszkvába. Elmondta: szándékosan gázolt, mert gyűlöli a moszkvaiakat, és azért egyetemi hallgatóknak ment neki, mert úgymond azokból lesznek később a hivatalnokok. Igaz, azt is hozzátette, hogy súlyos sérüléseket nem akart okozni, és életében most csak másodszor vezetett autót, ezért nem sikerült minden úgy, ahogy szerette volna.

Alig 15 kilométer/óra sebességgel hajtott a buszmegállóban várakozók közé, ezért nem voltak súlyosabb áldozatok. A rendőrség arra gyanakszik, hogy Biba nem beszámítható, ezért pszichiátriai vizsgálatát rendelték el.