Havazás bénította meg az USA keleti partvidékét

Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalra havazás bénította meg az Egyesült Államok keleti partvidékét. Több városban 30 centiméter hó esett, az állami hivatalok és iskolák csak késéssel nyitottak ki. Több száz repülőgép-járatot töröltek, illetve késéssel indítottak.
Vágólapra másolva!

Havazás bénította meg az Egyesült Államok keleti partvidékét, a Kanadával határos Maine szövetségi államtól egészen Dél-Karolináig - közölte hétfőn a CBS televízió.

Több helyen 30 centiméter hó esett hétfőre virradóra. Az állami hivatalok és iskolák több városban csak késéssel nyitottak ki, több száz repülőgép-járatot csak jelentős késéssel tudtak indítani vagy töröltek. Fennakadások voltak a közúti közlekedésben is.

Hóviharokról érkeztek hírek a déli Georgia és Alabama államokból is. Több településen ezrek maradtak áramszolgáltatás nélkül. New Yorkban több mint egymillió gyereknek nem kellett iskolába menni a kiadós havazás miatt.

Washingtonban a hivatalok két órával később kezdték meg a munkát a közlekedési nehézségek miatt. A fővárosban és környékén, továbbá Maryland és Virginia állam több térségében 24 órás viharjelzés van érvényben.