Drogbandák estek egymásnak egy mexikói börtönben

Vágólapra másolva!
Legalább húsz rab meghalt a mexikói Ciudad Juárez egyik börtönében, ahol rivális drogkereskedő bandák közt törtek ki összecsapások. A zavargás megfékezésére katonákat és rendőröket vezényeltek a börtönhöz.
Vágólapra másolva!

Zavargás tört ki szerdán Mexikóban a szervezett bűnözés központjának számító Ciudad Juárez egyik börtönében. Legalább húsz rab életét vesztette, amikor drogkereskedők rivális bandái csaptak össze. A halottakon jobbára ütések és szúrások nyomai láthatók, de az első információk szerint lőfegyverek is szerepet játszottak a zavargásban. Némelyik rabot kidobták társai az emeletről - mondta Manuel del Castillo, a városi kormányzat szóvivője.

A zavargás megfékezésére katonákat és rendőröket vezényeltek a börtönhöz. A katonák helikopterekről ereszkedtek le a fegyintézet udvarára. A rohamrendőrség könnygáz bevetésével vette ki részét a rendteremtésből. Az amerikai-mexikói határon fekvő Ciudad Juárez az egyike Mexikóban azoknak a városoknak, ahol tombol a drogkereskedők közti háború. A drogcsempészbandák ádáz harcokat vívnak az Egyesült Államokba áramló kábítószerek forgalmának ellenőrzéséért. Csupán a múlt hónapban 250 ember halt meg az utcai bandaharcok következtében. A szövetségi kormány négyezer rendőrt és katonát vezényelt a térségbe.