Ügyvédje szerint bevallja bűneit Josef Fritzl

Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint az amstetteni rém néven emlegetett Josef Fritzl be fogja vallani az ellene felhozott vádak többségét, és várhatóan élete hátralévő részét börtönben tölti majd. A 73 éves osztrák férfit többek között vérfertőzéssel, nemi erőszakkal, súlyos kényszer alkalmazásával vádolják, amiért 24 éven át saját háza pincéjéban tartotta fogva lányát, akitől 7 gyermeke született.
Vágólapra másolva!

A legtöbb vádpontban bűnösnek fogják találni Josef Fritzlt, akit saját lánya ellen 24 éven át elkövetett szexuális bűnökkel vádolnak - mondta az orsztrák férfi ügyvédje. A 73 éves férfi ügyében az első tárgyalást március 16-án tartják - írja a BBC. A vádirat novemberben készült el, pontjai között emberölés, nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos kényszer alkalmazása, személyes szabadság korlátozása és rabszolgasorsban tartás szerepel.

Rudolf Mayer ügyvéd bejelentette, hogy védence várhatóan bevallja majd, hogy lányát korlátozta személyes szabadságában, súlyos kényszert alkalmazott vele szemben, kényszerítette vérfertőzésre és megerőszakolta. Várhatóan élete hátralevő részét börtönben tölti majd - tette hozzá. Ugyanakkor Fritzl tagadni fogja azt a vádat, mely szerint megölte volna egyik gyermekét a hét közül, akiket a lánya szült.

Az amstetteni rém néven emlegetett férfi ügyvédje szerint súlyosan zavart egyéniség, de nem "szex szörny", ahogy egyes lapok emlegették, és "a maga módján szerette a lányát". Egy tavaly őszi pszichológusi jelentés megállapította, hogy a férfi van olyan mentális állapotban, hogy tárgyaláson vizsgálják meg tetteit - írja a BBC.

Tavaly áprilisban derült ki, hogy Josef Fritzl a háza pincéjében huszonnégy éven át fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akitől hét gyermeke született. Az egyik csecsemő háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi elégette egy kályhában. Az anya és három gyerek az apjuk által épített tömlöcben sínylődött anélkül, hogy valaha is láttak volna természetes fényt. Három másik gyereket a "nagyszülők" magukhoz vettek. Úgy nőttek fel, hogy nem is hallottak a testvéreikről.

A környezetét teljesen félrevezető Fritzl felesége semmit sem sejtett abból, amit a férje elkövetett. Az ügy kipattanása óta a hatóságok teljesen elszigetelték a héttagú családot a külvilágtól. Az idegszanatóriumból tavaly novemberben engedték ki Elizabeth Fritzlt és hat gyerekét. A nő ügyvédje azt mondta, hogy a család új életet akar kezdeni.