Futballszurkolókat gázolt egy párizsi vonat

Vágólapra másolva!
Szabálytalanul közlekedő futballszurkolók közé rohant szombaton egy párizsi elővárosi vonat. A balesetben ketten meghaltak, tizenegy ember pedig megsérült. Az áldozatok a Lille szurkolótáborához tartoztak, a meccs befejezése után le akarták rövidíteni az utat, ezért úgy döntöttek, átvágnak a síneken.
Vágólapra másolva!

Szabálytalanul közlekedő futballszurkolók közé rohant szombat éjjel egy Párizs környékén közlekedő elővárosi vonat.

A balesetben egy 10 és egy 17 fiú meghalt - közölte a tűzoltóság. A balesetben hárman súlyosan megsérültek, köztük egy 40 éves férfi és egy 17 éves fiatalember. A további nyolc könnyebb sérült közül hatan már vasárnap elhagyhatták a kórházat.

A baleset nem sokkal éjfél előtt történt egy autópálya fölött átívelő vasúti átjárón a párizsi régió északi részén, nem messze a Stade de France stadiontól, ahol szombat este a Lille és a Lyon labdarúgócsapata első osztályú bajnoki mérkőzést játszott.

Az áldozatok a Lille szurkolótáborához tartoztak, és a meccs befejezése után a közelben parkoló autóbuszukhoz indultak. Le akarták rövidíteni az utat, ezért úgy döntöttek, hogy átvágnak a síneken, bementek az utazóközönség számára tiltott, kerítésekkel és zárt kapuval védett vasúti területre.

A Párizs határában történt balesethez 76 tűzoltó vonult ki 24 rohamkocsival. A francia vasúttársaság szerint a baleset fennakadásokat okozott az érintett vasútvonalon éppen akkor, amikor a több mint 78 ezer szurkoló kiözönlött a stadionból.