Elfogták az utolsó duisburgi mészárost

Vágólapra másolva!
Amszterdamban elfogtak egy férfit, aki a hatóságok szerint a másfél évvel ezelőtti duisburgi mészárlás egyik elkövetője volt. A 2007-es hatszoros gyilkosságot a calabriai maffia követte el, az 'ndrangheta vélhetően egy rivális klán tagjait ölette meg.
Vágólapra másolva!

Csütörtök éjjel elfogtak Amszterdamban egy férfit, aki vélhetően a duisburgi mészárlás egyik tettese volt. A hatszoros gyilkosság másfél éve történt a németországi Duisburgban, a gyilkosságokat a calabriai maffia, a 'ndrangheta számlájára írják.

A körözés alatt álló férfit, Giovanni Strangiót nemzetközi bűnügyi együttműködéssel sikerült kézre keríteni. A hatóságok szerint a 30 éves Strangio volt az, aki egy társával 2007. augusztus 14-én éjjel a duisburgi Da Bruno olasz étterem előtt hidegvérrel agyonlőtte egy rivális calabriai klán hat tagját. A tettesek a belgiumi Gentbe hajtottak, majd bérelt autójukat hátrahagyva eltűntek.

Egyiküket, a klánvezér Giuseppe Nirtát, aki több mint tíz éve állt körözés alatt, tavaly novemberben Amszterdamban elfogták. Strangio ellen, aki Nirta sógora, és akinek két pizzériája volt a Rajna-vidéki Kaarst településen, a németországi gyilkosság után adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. A duisburgi mészárlás kitervelésével vádolt maffiavezért, Antonio Pellét tavaly októberben fogták el Calabriában.