Csúzlis fiatalok csaptak össze a párizsi rendőrökkel

Vágólapra másolva!
Körülbelül száz fiatal támadt rendőrökre csúzlikkal és kövekkel Párizs egyik külvárosában. A rendőrök arra gyanakszanak, hogy tőrbe csalták őket.
Vágólapra másolva!

Rendőrök csaptak össze fiatalokkal szombat este egy párizsi elővárosban. Huszonegy rendőr könnyebben megsebesült, nyolc rendbontót őrizetbe vettek. Az összetűzés azzal kezdődött, hogy a rendőrséget riasztották egy égő gépkocsihoz Les Mureaux elővárosban. Kiérkezésük után fiatalok egy csoportja, amely időközben százfősre nőtt, megtámadta, csúzlival lőtte a rendőröket. A rend fél tizenegy óra körül helyreállt.

A rendőrök - akik negyven Molotov-koktélt is találtak a helyszínen - azt feltételezik, hogy csapdába csalták őket, valamint hogy az összetűzés összefüggésbe hozható egy helyi 29 éves férfi halálával, akit március 8-án jogos önvédelemből ölt meg egy rendőr, miután az egy üldözés során gépkocsijával a rendőrök közé hajtott. A környéken jól ismert, többszörösen bűntett férfi gépkocsijában fegyvereket találtak.

Néhány órával később egy másik párizsi elővárosban ismeretlenek 250 apró töltényt lőttek ki feltehetően sörétes puskából a helyi rendőrőrs főbejáratának kapujára. A lövöldözésben senki nem sérült meg. A kapitányság éjszakai ügyeletes rendőrei az épületben tartózkodtak, hallották a lövéseket hajnali fél háromkor, de mire kiértek a ház elé, a lövöldözők elmenekültek.

A rendőrség egyelőre nem tudja megmondani, hogy a támadás összefüggésbe hozható-e a Les Mureaux-i összetűzéssel vagy esetleg más folyamatban lévő ügyekkel.