Egy tonna hasis egy magyar jelű repülőn

Vágólapra másolva!
Magyar jelzésű kisrepülővel próbált több mint egy tonna marokkói hasist Spanyolországba szállítani két mexikói. A gép egy spanyol birtokon szállt le, a spanyol hatóságok ekkor csaptak le rá.
Vágólapra másolva!

Magyar lajstromjelű kisrepülőt tartóztattak fel Spanyolországban, fedélzetén több mint ezer kilogramm hasissal. A két mexikói pilótát őrizetbe vették.

A kisrepülőt Almería városától követte a spanyol vámőrség egyik helikoptere, miután tudomást szereztek arról, hogy rakománya marokkói eredetű kábítószer. A gép műszaki problémákra hivatkozva Valdepenas és Moral de Calatrava városok között leszállt egy vidéki birtokra, ahonnan a hatóságok már nem engedték tovább, miután megtalálták fedélzetén a több mint egy tonna hasist.

Az EFE spanyol hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Valdepenastól mintegy hét kilométerre, Las Agrupadas birtokon veszteglő kisrepülő HA-ANC lajstromjelű, tehát magyar, és a gépre festett piros-fehér-zöld felségjel is ezt támasztja alá. A gépen nem látszanak sérülés nyomai. A hírügynökség kedden este úgy értesült, hogy a két mexikói pilótát a valdepenasi rendőrségen tartják fogva.

A helyi csendőrség megerősítette a "nagy fogást", de elzárkózott attól, hogy részleteket nyilvánosságra hozzon. Az sgforum.hu internetes oldal szerint a HA-ANC jelű gép már nincs magyar tulajdonban, néhány évvel ezelőtt spanyol kézbe került, és többnyire spanyol légtérben repül.