Apja karjából raboltak el egy kislányt Franciaországban

Vágólapra másolva!
Elraboltak egy három és fél éves kislányt Dél-Franciaországban. A három támadó az apa kezéből ragadta ki és tuszkolta egy autóba a kisgyereket. Országszerte emberrablási risztás van érvényben: a médiában, pályaudvarokon, autópályákon negyedóránként kérik a lakosság segítségét az elrabolt kislány megtalálásához. A gyerek szülei elváltak, és az orosz édesanya állítólag egyszer már elrabolta és magával vitte a kislányt.
Vágólapra másolva!

Elraboltak egy három és fél éves kislányt a dél-franciaországi Arles-ban - adta hírül francia média. A kislány édesapjával sétált az utcán Arles városában a déli órákban, amikor három ember megtámadta őket. A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen emberrablók, két férfi és egy nő az édesapja karjaiból ragadták ki az Elise nevű kislányt, majd egy gépkocsiba tuszkolták, és elmenekültek. A rendőrség szerint valószínűleg bérelt gépkocsiról van szó, és az emberrablók szervezetten hajtották végre a bűncselekményt. A férfit súlyos sérülésekkel kórházban ápolják, mert a támadók megverték, de a rendőrség ki tudta hallgatni.

Az igazságügyi minisztérium úgynevezett emberrablási riasztást léptetett életbe. Valamennyi országos televízióban és rádióban negyedóránként közlik a gyermek és az emberrablók személyleírását, valamint hír-sms-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Elise megtalálásához.

A kislány szülei elváltak, az orosz édesanya ellen pedig 2008 eleje óta nemzetközi elfogató parancs van érvényben, mert a 2007-ben kimondott válást követően elrabolta lányát. Franciaországból Oroszországba vitte, ahonnan az édesapa a közelmúltban hozta haza a gyermeket.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a kutatást, a helyi csendőrség két helikopterét is bevonták az autóutak ellenőrzésére. A francia hírtévék rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy a gépkocsit az autópályán elhelyezett radarok Nimes városának közelében észlelték, s azóta a helikopterek nyomon követik a járművet.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - ha szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a médiában, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban. Az elmúlt három évben eddig nyolc alkalommal történt ilyen jellegű riasztás Franciaországban, és mind a nyolc esetben sikerült megtalálni az eltűnt gyereket.