Kémkedés a gyanú az Észak-Koreában elfogott amerikaiak ellen

Vágólapra másolva!
Kémkedéssel gyanúsítják azt a két amerikai újságírót, akiket a múlt héten fogtak el a kínai-észak-koreai határon. Állítólag Washington és Phenjan már egyezkedik sorsukról.
Vágólapra másolva!

Kémkedéssel gyanúsítják az észak-koreai hatóságok a múlt kedden elfogott két amerikai újságírót, akiket kihallgatásuk során meg is próbálnak rávenni, hogy ezt bevallják - jelentette a dél-koreai Dzsung Ang Ilbo. A lap szerint a kínai-észak-koreai határon őrizetbe vett két nőt már másnap egy, a biztonsági szervek által lezárt családi panzióba vitték, és ott folyik kihallgatásuk. Phenjan szombaton erősítette meg, hogy a két újságírót azért tartóztatták le, mert illegálisan behatoltak észak-koreai területre.

A két nő a Tumen folyó közelében filmezett. A térség arról ismert, hogy itt vezet az egyik olyan út, amelyen keresztül észak-koreaiak menekülnek az országból. Diplomáciai források szerint Washington és Phenjan már megkezdte a tárgyalásokat a két nő, a koreai származású Euna Lee és a kínai-amerikai Laura Ling ügyében. Mindketten a kaliforniai Current TV munkatársai.