Megérte a második számot Libanon első szexmagazinja

Vágólapra másolva!
Márciusban jelent meg a Dzsasad (Test) című libanoni újság második száma, amely az első olyan lap Libanonban, amely nyíltan ír a szexualitásról. A háromhavonta megjelenő magazin megosztja a libanoni közvéleményt: a decemberi első számot tizenegy nap alatt elkapkodták, de a vallási és nőszervezetek a lap betiltását követelik.
Vágólapra másolva!

2008 decemberében jelent meg a Dzsasad (Test) című libanoni magazin első száma, amely nyíltan foglalkozik a szexualitással. Dzsumana Haddad libanoni írónő háromhavonta megjelenő lapjának első kiadásában olyan témákat tárgyaltak, mint a szexuális visszaélések, a transzszexualitás, a Káma-szútra, továbbá ismert embereket kérdeztek első szexuális élményeikről. A márciusban megjelent második szám központi témája a férfi nemi szerv.

Iszlám vallási vezetők és női szervezetek a magazin betiltását követelik, botrányosnak tartják ugyanis a Dzsasad témaválasztását, noha az AFP hírügynökség szerint a nyugati világban nem keltene feltűnést. Ugyanakkor olyan, az iszlám országokban érzékeny témákat is kritizál, mint a női test eltakarása.

A kiadó ragaszkodik ahhoz, hogy minden szerző a saját nevén írjon, akik nemcsak Libanonból, hanem Egyiptomból, Jordániából, Marokkóból, Szíriából, Szaúd-Arábiából és a palesztin területekről csatlakoztak a szerkesztőséghez. Az írónő rendszeresen kap fenyegető e-maileket, de - mint mondja - azok nem térítik el a lap további megjelentetésétől.

A Dzsasad gyorsan ismertté vált a Welt című német lap szerint: az első kiadás 3000 példányban jelent meg, és tizenegy nap alatt elkapkodták, a másodikból 4000 darab került az üzletekbe. A libanoni hatóságok egyelőre nem léptek fel a magazin ellen.