Tálibok támadtak a pakisztáni rendőrakadémiára

Vágólapra másolva!
A radikális iszlám tálibok hajtották végre a több halálos áldozatot követelő hétfői támadást az egyik pakisztáni rendőrakadémia ellen. A csoport vezetője azt mondta, azt akarták megtorolni, hogy a pakisztán kormány együttműködik az amerikaiakkal.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni tálibok vezetője, Baitullah Mehszud a BBC-nek azt mondta, hogy az ő csoportja áll a lahore-i rendőrakadémia ellen elkövetett hétfői támadás hátterében. Két civil, nyolc rendőr és nyolc támadó vesztette életét a nyolc órán át tartó tűzharcban, 95-en megsebesültekk.

Mehszud közölte, a támadással azt akarták megtorolni, hogy a pakisztán kormány támogatásával hajt végre légi csapásokat ellenük az Egyesült Államok. Az iszlám vezető hozzátette, hogy addig folytatódnak a támadások, amíg a pakisztán kormány abba nem hagyja az amerikaiak támogatását.

Forrás: AFP/NDTV

A pakisztán hatóságok elfogtak legalább négy gyanúsítottat, akiknek a kihallgatása folyamatban van. A belügyminiszter már korábban jelezte, hogy tálibok vagy más szélsőséges csoportok lehetnek az elkövetők.