Kambodzsai és thai katonák lőtték egymást egy vitatott területen

Vágólapra másolva!
Tűzpárbaj alakult ki pénteken egy ősi hindu templomnál Kambodzsa és Thaiföld határán. Ezen a vitatott területen a két ország katonái tavaly ősszel is lövöldöztek egymásra, akkor meghalt két kambodzsai katona. Áldozatokról most nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

Tűzharcba keveredtek egymással pénteken thaiföldi és kambodzsai katonák a két ország határán, vitatott hovatartozású területen, egy hindu templom közelében. A katonák lőfegyverrel és rakétákkal lőtték egymást, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

A kambodzsai kormány szerint a lövöldözés azután tört ki, hogy mintegy 40 thaiföldi katona behatolt Kambodzsa területére a XI. századból származó Preah Vihear templomnál. Egy thaiföldi tábornok azt mondta: félreértés folytán történt az incidens.

A templomot 1962-ben egy nemzetközi bíróság Kambodzsának ítélte, de a környező terület hovatartozása továbbra is vitás kérdés maradt - írja a BBC. A templom környékén tavaly júliusban nőtt meg a feszültség, két kambodzsai katona életét vesztette egy októberi tűzharcban.