Rendőröket ölt egy ámokfutó Pittsburghben

Vágólapra másolva!
Három, a segélyhívásra kiérkező rendőrt agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy amerikai férfi az egyesült államokbeli Pittsburghben. A vérengzés egy nappal azután történt, hogy egy másik ámokfutó Binghamtonban tizenhárom emberrel végzett. Mindketten mostanában vesztették el állásukat.
Vágólapra másolva!

Agyonlőtt három rendőrt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi szombaton az egyesült államokbeli Pittsburghben. Az ország északkeleti részén, Pennsylvania államban fekvő Pittsburgh rendőrparancsnoka elmondta: emberei egy segélyhívást követően mentek ki a férfi házához, aki az ajtóban várta őket. A több lőfegyverrel felszerelkezett támadó két rendőrt azonnal fejbe lőtt, majd harmadik társukat is halálosan megsebezte.

A férfi utána elbarikádozta magát a házban, s négy órán át tartó lövöldözés kezdődött közte és a rendőrök között. A támadót több lövés is érte a lábán, de a felsőteste sértetlen maradt, mert golyóálló mellényt viselt. A férfi végül megadta magát. A rendőrség egyelőre nem ismeri a támadó indítékait, de szomszédai szerint a férfi nemrégiben kiborult, mert elvesztette állását, s attól tartott, hogy az új amerikai kormány betiltja a fegyvertartást.

Előző nap egy másik ámokfutó tizenhárom emberrel végzett a New York állambeli Binghamtonban, egy bevándorlókat segítő civil szervezet épületében. Ő szintén elvesztette állását, és gyenge nyelvtudása miatt megaláztatások érték.