Felesége után unokáját is elvesztette Zimbabwe kormányfője

Vágólapra másolva!
Házuk medencéjébe fulladt Zimbabwe ellenzéki vezérének és kormányfőjének, Morgan Tsvangirainak az unokája. A miniszterelnök második közeli hozzátartozóját veszíti el egy hónap alatt. Felesége egy februári autóbalesetben halt meg.
Vágólapra másolva!

Morgan Tsvangirai zimbabwei miniszterelnök fiúunokája családi házuk medencéjébe fulladt vasárnap - írja a BBC. A BBC szerint a kormányfő épp a Viktória-vízesésnél vett részt egy kormányzati találkozón, amikor megtudta, hogy unokája elhunyt, és családjával rögtön a fővárosba, Hararéba sietett. Sean Tsvangirai, az unoka a miniszterelnök második fiának volt a gyermeke, aki Kanadában él.

A Viktória-vízesésnél tartott kormánytalálkozó része annak a megbékélési folyamatnak, ami Robert Mugabe elnök és az eddig elnyomott ellenzék, a Mozgalom a Demokratikus Változásokért (MDC) között zajlik. Morgan Tsvangirai, az ellenzék vezére lett az új kormány miniszterelnöke, miután megállapodott Mugabéval a hatalommegosztásról.

A családi tragédia alig egy hónappal azután történt, hogy Tsvangirai autóbalesetben elvesztette 31 éves feleségét, Susant. A balesetben ő maga is megsérült. Bár miniszterelnök a baleset után azt mondta, nem merénylet történt, feltehetően őt próbálták likvidálni, amikor egy teherautó letarolta kocsijukat.

Az ellenzék a 2008 közepén, a választások után kirobbant kormányválság után került be a hatalomba. Robert Mugabe államfő több mint 20 éves uralma alatt Zimbabwe tönkrement gazdaságilag, de társadalma is lezüllött.