Tíz embert őrizetbe vettek egy angliai terrorellenes razziában

Vágólapra másolva!
Tíz embert vettek őrizetbe szerdán egy nagyszabású terrorellenes razzia során Anglia északnyugati részén. Scotland Yard terrorellenes csoportjának egyik magas rangú vezetője ügyetlenkedett, ezért a tervezettnél korábban kellett megtartani a razziát.
Vágólapra másolva!

Az északnyugati terrorellenes egység tagjai három grófság - Merseyside, Greater Manchester és Lanchashire - rendőrségével közösen több házkutatást hajtottak végre szerdán kora este, amelynek során tíz embert őrizetb vettek. A Greater Manchester-i rendőrség szóvivője sem a címeket, sem más részletet nem közölt a razziáról. A brit média ugyanakkor úgy tudja, hogy Manchester Cheetham Hill negyedében és a liverpooli John Moores egyetemen voltak házkutatások.

Forrás: EPA
Bob Quick érkezik kezében az olvasható dokumentumokkal.

A razziát a tervezettnél hamarabb kellett megtartani, mert a Scotland Yard terrorellenes csoportjának egyik magas rangú vezetője ügyetlenkedett: Bob Quicket lefényképezték, amint szerdán Gordon Brown kormányfőhöz érkezett, és a nála lévő dokumentumokon olvashatók voltak a gyanúsítottak ellenőrzését szolgáló művelet részletei. A média az esti órákban közzétette a fotót, kitakarva a dokumentum tartalmát, amelyben a helyszínek és a fenyegetés jellege szerepelt. Bob Quick rögtön ezután beismerte hibáját és elnézést kért Sir Paul Stephensontól, a Scotland Yard főnökétől.

Nagy-Britanniában a londoni tömegközlekedési eszközökön 2005. július 7-én elkövetett, 56 emberéletet követelő merényletek óta terrorellenes készültség van érvényben.