Diák lövöldözött egy athéni kollégiumnál

Vágólapra másolva!
Három embert megsebesített majd maga ellen fordította a fegyverét egy diák Athénban egy kollégiumnál. A lövöldözőt válságos állapotban szállították kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. A többiek könyebben sebesültek meg.
Vágólapra másolva!

Három ember megsebesült a görög fővárosban egy szakközépiskola kollégiumánál kitört lövöldözésben. A diák reggel háromnegyed kilenckor érkezett az észak-athéni bentlakásos középfokú szakiskolához, ahol az udvaron négy golyót eresztett egyik diáktársába, aki szembejött vele.

A támadó, akinél két, kis kaliberű lőfegyver és egy kés volt, az iskolaudvarból kirohant egy közeli park felé. Az utcán meglőtt két építőmunkást, akik egy üzletből szaladtak ki a lövések hangjára, és megpróbálták őt megállítani, majd a parkban főbe lőtte magát. A19 éves diákot válságos állapotban szállították kórházba, de ott belehalt sérüléseibe.

A hátrahagyott leveléből az derül ki, hogy nem bírta elviselni társai állandó piszkálódását. "Úgy tűnik, bosszú volt az indíték" - mondta az athéni rendőrség szóvivője.

A három másik sebesült könnyebb sérüléseket szenvedett, őket is mentők vitték el a helyszínről. A rendőrség szerint az ámokfutó egy Abháziából bevándorolt görög család gyermeke.

Iskolai késelésre már volt példa Görögországban, iskolai lövöldözésre viszont még nem. "Soha nem fordult még elő nálunk ilyesmi" - mondta az egészségügyi minisztérium egy pszichiátere, aki az áldozatoknak és hozzátartozóiknak igyekszik segíteni a történtek feldolgozásában.

Tavaly december óta, - amikor rendőrök egy tüntetésen lelőttek egy tizenéves fiút - Görögországban egyre inkább terjed a fegyveres erőszak. Egymást érik a véres bankrablások, politikai indíttatású merényletek és más agresszív cselekmények. A legutóbb a múlt héten lőtt rá egy ismeretlen az autóját rutinellenőrzés céljából megállító rendőrökre, egy menekülő bankrabló pedig egy kórházban kezdett lövöldözni.