Erős földrengés rázta meg Mexikót

Vágólapra másolva!
A Richter-skála szerinti 5,8-6-os erősségű földrengés rázta meg hétfőn Mexikót. Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. Sokan az országban terjedő sertésinfluenza vírus miatt maszkban rohantak az utcákra, mikor megérezték a rengéseket.
Vágólapra másolva!

Erős földrengés rázta meg hétfőn Mexikót: az amerikai geofizikai intézet mérései szerint a 6-os erősségű földmozgás fészke a fővárostól, Mexikóvárostól 240 kilométerre délre volt, 40 kilométer mélyen a Föld felszíne alatt. A helyi hatóságok a Richter-skála szerint 5,8-as erősségű földmozgásról adtak hírt.

A 25-30 másodpercig tartó földmozgást még Mexikóvárosban is érezni lehetett, főleg a magasabb épületekben. Számos helyen a hivatali dolgozók kirohantak az utcákra, közülük sokan sebészmaszkot viseltek szájuk előtt a közép-amerikai országban pusztító, emberekre is átterjedt sertésinfluenza miatt. A vírus terjedéséről szóló összefoglalónkat itt olvashatja el.

A mexikói polgári védelem egyik illetékese szerint egyelőre nincsenek jelentések károkról, vagy áldozatokról.

Az AP hírügynökségnek ugyanakkor több helyi arról beszélt: nem véletlen, hogy Mexikót egyszerre sújtja a sertésinfluenza, a gazdasági válság és a még a földrengés is, egyikük egyenesen Apokalipszisról beszélt, míg egy másik nyilatkozó szerint közeleg a világvége.