Vágólapra másolva!
Benyújtja a válókeresett Silvió Berlusconi olasz kormányfő felesége, Veronica Lario, miután férje nyíltan flörtölt egy 18 éves lánnyal. A korábbi színésznő, aki 19 éve ment feleségül Berlusconihoz, már évek óta fontolgatta a válást. Nemrég élesen bírálta férjét, amiért pártja modelleket és tévés műsorvezetőket akart indítani az EP-választásokon.
Vágólapra másolva!

Veronica Lario, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök felesége megerősítette, hogy elválik férjétől. Az asszony döntésének közvetlen előzménye, hogy - erről az olasz sajtó is beszámolt - a 72 éves Berlusconi részt vett Nápolyban egy politikustársa 18 éves lányának születésnapi ünnepségén, akinek egy drága ékszert adott ajándékba.

A lány állítólag tévés karrierről álmodik, és újságíróknak azt mondta: gyakran utazik Milánóba, mert "szegényke (Berlusconi) nagyon sokat dolgozik, és nem mehet mindig hozzá Nápolyba". Lario asszony erre azt mondta: nem élhet olyan emberrel, aki "kiskorúakkal érintkezik".

Az asszony korábban nyíltan bírálta a férjét, amiért pártja, a Szabadság Népe (Pdl) a júniusi európai parlamenti választásokra több színésznőt és tévés műsorvezetőt képviselőnek jelölt. A Repubblica című római lapnak azt mondta: megdöbbentőnek tartja, hogy Olaszország "mindent megenged és mindent elnéz császárának".

Az asszony már tavaly nyáron utalt arra, hogy szeretne véget vetni házasságának és a válást már legalább tíz éve fontolgatja. 2007-ben Berlusconi már megkapta nejétől az ultimátumot hasonló ügy miatt egy nyílt levélben, a politikus-médiacézár ugyancsak a nyilvánosság előtt kért tőle bocsánatot, mostanra azonban az asszonynak elfogyott a türelme.

Az egyszer már elvált Berlusconi 1990-ben vette feleségül Veronica Lariót, aki korábban szintén színésznő volt. A házasságból három gyermekük született: a most héthónapos terhes 24 éves Barbara, a 22 éves, az Egyesült Államokban tanuló Eleonora és a 20 esztendős Luigi ugyancsak kiálltak anyjuk mellett.

Berlusconi a baloldali sajtó kampányát kárhoztatta és sajnálkozásának adott hangot, hogy felesége hitt ennek. A kormányfő ugyanakkor mozgósította a kezén lévő médiabirodalmat: a Libero című lapban például leközölték Veronica 30 évvel ezelőtti félmeztelen képét, a Giornale pedig, amelynek tulajdonosa a kormányfő fivére, vezércikkében azt fejtegette, hogy Veronica nemcsak férjének, hanem az egész olasz kormánynak árt.