Sms okozott metróbalesetet Bostonban

Vágólapra másolva!
Ráfutásos baleset történt az Egyesült Államok legöregebb metróvonalán, Bostonban. Az első hírek szerint a halálos áldozattal nem járó esetért egy mobiltelefonján sms-t író metróvezető a felelős.
Vágólapra másolva!

Egymásba szaladt két metrószerelvény helyi idő szerint péntek este az Egyesült Államokbeli Bostonban, 49-en megsérültek. A mentőalakulatok száz embert menekítettek ki a felszínre. Az utasok többsége erős zúzódásokkal és horzsolásokkal megúszta a történteket, életveszélybe senki sem került - jelentette a CNN.

A WBZ helyi tévé beszámolója szerint a baleset két állomás között történt. Az első szerelvény arra várakozott, hogy szabad jelzést kapjon, és befuthasson az állomásra, amikor beleszaladt a mögötte közlekedő másik. Ez utóbbi 24 éves vezetője kórházba került, eltört a csuklója, de állapota stabil. Rendőrségi kihallgatása során elismerte, vezetés közben mobiltelefonjáról sms-t küldött, közben nem figyelt a jelzésekre.

"Az elmúlt években többször megerősítettük, hogy a mobiltelefonok és más elektronikus készülékek használata szigorúan tilos a járművek vezetése közben" - mondta a hírtelevíziónak Daniel Grabauskas, a bostoni városi közlekedési vállalat (MBTA) vezetője. Közölte, ha az alkalmazott által vallottakat megerősíti a vizsgálat, a 22 hónapja a közlekedési vállalatnál dolgozó férfit elbocsátják.

A Boston.com tudósítása szerint egyelőre nem ismert, a hátulról érkező szerelvény milyen sebességgel haladt az ütközés pillanatában, csak annyi biztos, hogy a piros jelzésnél állót száz méterrel lökte előbbre az alagútban.

A helyi hírportál megjegyzi, hogy a helyszín, a 19. században épített Green Line vonal az MBTA rendszerének legöregebbje - ilyenformán az egész Egyesült Államokban a legrégebbi, a bostoni földalatti-hálózat ugyanis az első volt az országban. (A kocsijai jobban hasonlítanak villamosra, mint metróra, de a hálózat egyértelműen földalatti.) Évek óta sok kritika éri a működtetését, mivel számos hasonló baleset történt már. A legutóbbi majdnem pont egy évvel ezelőtt - akkor az utasok nem sérültek meg komolyabban, a túl gyorsan hajtó metróvezető viszont életét vesztette.