Felrobbant egy gázvezeték Moszkvában

Vágólapra másolva!
200 méter magasra csaptak fel a lángok szombat éjjel Moszkva egyik külvárosában, mikor felrobbant egy gázvezeték. A tüzet reggelre sikerült megfékezni. Öt ember szenvedett égési sérüléseket, de állapotuk nem súlyos.
Vágólapra másolva!

Felrobbant egy gázvezeték Moszkva egyik déli külvárosában szombat éjjel. A hatóságok szerint kizárható, hogy terrorcselekmény történt, de végleges állásfoglalást csak az eloltás utáni vizsgálat nyomán adnak majd ki. A tüzet hajnalra lokalizálták: elkezdték leállítani a nagy nyomású vezeték gázellátását, és a harmincnál is több tűzoltó egység a kora reggeli órákra elérte, hogy az eredetileg 200 méterre felcsapó lángok 20-30 méteresre csökkentek. A tűzoltók azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését, de a hatalmas fáklyát nem közelítették meg. Alekszadr Csuprijan, a rendkívüli helyzetek tárcájának miniszterhelyettese reggel nyolc órakor azt közölte, hogy addigra minden vezetéket sikerült elzárni, és arra számítanak, hogy a tűz kialszik egy órán belül, amint elégett a még a vezetékben lévő gáz.

A tűzben öt ember szenvedett égési sérüléseket, de egyikük sincs életveszélyben. A tűz okozta elviselhetetlen hőség a Micsurin sugárút és a moszkvai elkerülő körgyűrű ottani szakaszának környékére terjedt ki. A környező épületek egy részét kiürítették. Bár a legközelebbi lakóház 500-700 méternyire van a robbanás helyszínéről, a lakók maguk mentek az utcára legfontosabb irataikkal és holmijukkal. Körülbelül fél kilométeres körzetből elszállították a parkoló autókat, és a rendőrök lezárták a helyszínre vezető útvonalakat - jelentette Horváth Júlia, az MTI tudósítója.

Az MGSZ telefontársaság közlése szerint károk keletkeztek a föld alatti telefonvezetékekben, és 82 ezer előfizető telefon nélkül maradt. Nem sokkal a robbanás után a helyszínre érkezett Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere és Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője.