Maszkos támadó késelt egy német iskolában

Vágólapra másolva!
Maszkos támadó hatolt be egy Bonn melletti gimnáziumba, és megszúrt egy iskoláslányt. A támadó - feltehetően egy 16 éves lány - több késsel fegyverkezett fel, egyelőre nem találja a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a rajnai St. Augustinhoz, ahol egy késekkel felfegyverkezett maszkos támadó hatolt be egy gimnáziumba - jelentette a DPA német hírügynökségre hivatkozva a Spiegel Online. Az ismeretlen a rendőrség szerint könnyebben megsebesített egy iskoláslányt, akit azóta kórházba szállítottak.

A támadásról az első hírek hétfőn reggel kilenc óra körül érkeztek. Miután az ismeretlen megsebesítette a lányt, ámokfutási riasztást adtak ki a Bonn melletti településen, ezt azóta lefújták. A rendőrség egyik kölni szóvivője szerint a támadót eddig nem tudták elfogni - írja a Spiegel Online. Nyomozást indítottak ellene, a gyanú szerint egy 16 éves lány lehet az ámokfutó - közölte délben a rendőrség.

A szóvivő szerint a rendőrség teljesen lezárta az iskola épületét, jelenleg tart az Albert Einstein gimnázium alapos átvizsgálása. A középiskola egyik lányvécéjében a rendőrök egy hátizsákot találtak, benne egy gázpisztollyal és palackokkal, amelyek benzinre emlékeztető folyadékot tartalmaztak. Az aggódó szülőket telefonon igyekeznek megnyugtatni.

Márciusban egy német iskolában tíz embert gyilkolt meg egy ámokfutó. Erről bővebben itt olvashat.