Kiabáló muszlim zavarta meg a pápa programját

Vágólapra másolva!
Izrael-ellenes kirohanással zavarta meg a pápa jeruzsálemi programját egy muszlim sejk. Bár nem tervezték, hogy szót adnak neki, a férfi magához ragadta a mikrofont, mire zsidó képviselők el akarták hagyni a termet.
Vágólapra másolva!

Kínos incidens zavarta meg hétfőn XVI. Benedek pápa egyik jeruzsálemi programját. A vallások közti párbeszédet szorgalmazó szervezetek képviselőivel tartott találkozóján a muszlim Tamini sejk - aki az iszlám bíróságok vezetője a palesztin területeken - magához ragadta a szót a katolikus egyházfő beszéde után, és hosszasan mennydörgött Izrael ellen, ostorozta a Gázai övezet elleni januári háborújáért és Ciszjordánia megszállásáért.

A felháborodott zsidó képviselők tiltakozásul el akarták hagyni a termet. Jeruzsálem latin pátriárkája, Fuád Tual megpróbálta elsimítani a dolgot, de a találkozó félbeszakadt. A pápa nem értette, mit mond az arabul beszélő férfi, és elképedve figyelte a történteket. A szervezők nem tervezték, hogy szót adnak a sejknek - mondta Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője.