Gyújtogattak az athéni áramszolgáltató épületeiben

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek felgyújtották a görög állami áramszolgáltató két épületét kedd hajnalban Athénban, majd egy banknál is pokolgép robbant a görög fővárosban. A három támadás csak anyagi károkat okozott, senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Gyújtogatás történt a görög állami áramszolgáltató két épületénél kedden kora hajnalban - közölte a görög tűzoltóság. Az Athénban, két különböző helyszínen végrehajtott gyújtogatások csak anyagi kárt okoztak, nem sérült meg senki.

A tűzben megrongálódott az áramszolgáltató egyik épületének földszintje egy déli külvárosban, illetve károkat szenvedett a társaság öt gépjárműve az északi városrészben. A tűzoltóság vizsgálja, hogy az - egyelőre ismeretlen - gyújtogatók milyen eszközt használtak.

Néhány órával később egy robbanószerkezet lépett működésbe egy főút melletti bank bejáratánál, szintén a görög fővárosban. Fél órával a támadás előtt egy férfi névtelenül felhívta egy görög napilap szerkesztőségét, és figyelmeztetett a robbantásra. A pokolgép csak anyagi károkat okozott.

Szélsőbaloldali, anarchista csoportok rendszeresen intéznek támadásokat Görögországban az állami hatalom és vagyon jelképeinek tekinthető célpontok, kormányzati épületek, külföldi rendszámú autók ellen tiltakozásul a kormány gazdasági és szociális politikája ellen.