Vágólapra másolva!
Túlélte az ellene elkövetett merényletet, és vérbosszúval fenyegeti Ramzan Kadirov csecsen elnököt Kadirov egyik régi ellenfele a Kommerszant című orosz lap szerint. A merénylet elkövetésével korábban a csecsen elnök belső körét is meggyanúsították.
Vágólapra másolva!

Nem halt meg Szulim Jamadajev, a befolyásos csecsenföldi Jamadajev-klán tagja, aki ellen március végén Dubajban merényletet követtek el - írta a Kommerszant című orosz lap a klántól származó értesülésekre hivatkozva szerdán. A cikk szerint Jamadajev vérbosszút üzent Ramzan Kadirovnak, az oroszbarát csecsenföldi elnöknek. Jamadajev telefonon kért meg az egy vallási vezetőt, hogy adja át az üzenetet az elnöknek, mert a vérbosszú szabályai megkövetelik a bejelentést, a vallási vezető viszont nem találak kellően megbízhatónak a forrást.

Az Oroszország hőse címmel kitüntetett Jamadajev ellen elkövetett merénylet után ellentmondásos volt a helyi rendőrség tájékoztatása, és az ottani orosz diplomaták nem kaptak hivatalos értesítést a férfi haláláról, ezért már korábban felmerült a gyanú, hogy Jamadajev él, és a merényletet csak megrendezték.

Kadirov elnök szerint Jamadajev többször próbálta meggyilkolni őt, és azzal is vádolta az egykori elitkatonát, hogy köze volt apja, Ahmed Kadirov akkori csecsen elnök 2004-es felrobbantásához. Jamadejev ellen 2008-ban körözést adtak ki Kadirov nyomására, ezután szökött álnéven Dubajba. Kadirov elnök ellenfelei közül többeket meggyilkoltak az elmúlt években, de Jamadejev volt az első, akinek esetében hivatalosan is meggyanúsították a csecsen elnök belső körét. Az állítólagos merényletről és Jamadajev pályájáról írt cikkünket itt elolvashatja.