Lerombolták az óriás nemi szerveket Kínában

Vágólapra másolva!
Még jóval a nyitás előtt leromboltak a kínai hatóságok egy erotika-parkot, mert szerintük az túlságosan közönséges volt. A befektetők állítják, hogy ők a szexuális nevelésre akartak koncentrálni.
Vágólapra másolva!

A szex történetéről szóló kiállítás mellett hatalmas nemi szerveket és meztelen testeket ábrázoló szobrok is szerepeltek volna abban az erotika-parkban, amelyet a kínai Csungking városban akartak megnyitni októberben. A hatóságok azonban közbeszóltak, és lerombolták a létesítményt, amelynek egyik attrakciója egy körbeforgó, műanyagból készült, szinte teljesen meztelen női altest lett volna.

A tulajdonosok "egyedül abban voltak érdekeltek, hogy a szenzációból hasznot húzzanak" - érvelt az egyik kínai tisztviselő a sajtóban a BBC szerint. "Közönséges, félrevezető és beteges" - egyebek mellett ilyen jelzőkkel is illették a készülő parkot.

A befektetők hiába állították azt, hogy a park célja a szexuális nevelés és az emberek szexuális életének javítása. Azt ígérték, hogy a létesítményben csoportos foglalkozások is lesznek, és bemutatják a biztonságos szex módszereit is.

Az AP hírügynökség szerint a történtek rávilágítanak a szex ellentmondásos helyzetére a kínai társadalomban. Míg a pornográfia hivatalosan be van tiltva és a szexuális felvilágosítás ismeretlen az iskolákban, addig szexboltokból nincs hiány, és a házasságon kívüli szex és a prostitúció is elfogadott, bár utóbbi szintén nem törvényes.