Életfogytiglant kapott az erőszakoló amerikai katona

Vágólapra másolva!
Életfogytiglanig tartó börtönre ítéltek egy amerikai katonát, aki Irakban megerőszakolt és megölt egy 14 éves lányt, az áldozat családját pedig kiirtotta. A katona segítőtársai között volt, akire száz év börtönt róttak ki.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott az Egyesült Államokban egy volt amerikai katona, akit azzal vádoltak, hogy megerőszakolt és megölt egy tizenéves iraki lányt, és kiirtotta családját. A 24 éves Steven Green felett egy Kantucky állambeli bíróságon ítélkeztek.

Az ügyészség halálbüntetést kért a volt katonára. Arra hivatkozott, hogy a vádlott egy öt katonából álló bűncsoport vezére volt, amely arra szövetkezett, hogy betör egy négytagú család házába, és megerőszakol egy 14 éves lányt. Az ügyészség szerint Green később hencegve beszélt a bűntényről. Azzal is vádolták,hogy megölte a kamasz apját, anyját, lánytestvérét, majd társaival együtt megerőszakolta, és saját kezűleg megölte a lányt is.

A védelem nem tagadta, hogy Green részt vett a bűntényben, és arra összpontosított, hogy a vádlott elkerülje a halálbüntetést. Harctéri stressz és gyerekkori mellőzöttség áldozatának írta le a vádlottat, aki arcvonalba kerülve látta társait meghalni, és már-már nem volt képes megkülönböztetni "a barátot az ellenségtől".

Az esküdtszék nem tudott dűlőre jutni abban, hogy halálbüntetéssel sújtsa-e a vádlottat, ezért az életfogytiglani börtönbüntetést választott feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Steven Greeen négy katonatársa felett korábban hadbíróság ítélkezett, öttől száz évig terjedő börtönbüntetésre ítélték őket, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége mellett.