Vágólapra másolva!
Első alkalommal gyakorolta az iráni légitámadás elleni védekezést az izraeli légierő. A védelmi miniszter szerint Izrael bízhat a biztonsági rendszerében. Irán elleni támadást nem gyakoroltak.
Vágólapra másolva!

A Szíria és Irán irányából érkező légitámadás elleni védekezést gyakorolta az izaeli légierő az elmúlt napokban - jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője az Associated Press tudósítása szerint.

Ez volt az első alkalom, hogy Izrael a tőle több mint ezer kilométerre lévő Iránból indított támadás elleni védekezést gyakorolta.

A programban nem szerepelt az Irán elleni izraeli támadás szimulálása - hangsúlyozta a szóvivő, a közelmúltban ugyanis számos külföldi sajtójelentés arról szólt, hogy a zsidó állam hadserege az iráni atomlétesítmények elleni támadásokat gyakorolja.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter szerint a gyakorlat sikeres volt. "Megmutatta, hogy bízhatunk a biztonsági rendszerünkben" - mondta Barak.

Irán szerdán jelentette be, hogy sikeres kísérletet hajtott végre föld-föld osztályú rakétáinak egy új generációs változatával. A Szadzsil-2 rakéta hatótávolsága mintegy kétezer kilométer, vagyis eléri Izraelt, a Perzsa-öböl térségében lévő amerikai katonai támaszpontokat és Délkelet-Európát is.