Meghalt a H1N1 századik áldozata

Vágólapra másolva!
Meghalt a H1N1 századik áldozata is az Egyesült Államokban, New York városában. Közben viszont újranyitottak 20 New York-i iskolát. Szingapúrban is van már fertőzött, az amerikai nagyvárosból érkező járaton hurcolta be a betegséget. Egy ausztrál kirándulóhajó pedig karantén alá került egy hétre.
Vágólapra másolva!

Elérte a százat a H1N1-es típusú új influenzavírus halálos áldozatainak száma, a fertőzöttek pedig már több mint 12 ezren vannak - írta az AP szerdán. Az elhuntyak közül 83-an mexikóiak, 14-en amerikaiak, ketten kanadaiak és egy fő Costa Rica-i.

Közben Ausztráliában egyhetes vesztegzár alá vontak egy kirándulóhajót 2000 utassal a fedélzetén. Az ok az volt, hogy kilenc fertőzésgyanús esetet találtak a hajón.

Szingapúrban is megjelent a betegség: egy 22 éves fiatal nő hozta be egy New York-i járaton azt a távol-keleti városállamba. A járat többi utasát még keresik. Chilében is karanténba került egy 38 éves nő.

Valamelyest csökken az Egyesült Államokban a H1N1-es új influenzavírus intenzitása - írja az amerikai Járványügyi és Megelőzési Központ közleményében. Ezt jelzi, hogy még kedden 20 - korábban bezárt - iskolát újranyitottak - írta az AP. A központ szerint egyelőre bizonytalan a vírus lefolyása az USA-ban, de valószínűleg a 2009-2010-es influenza-szezonban várhatóak majd tömeges megbetegedések.

Az Egyesült Államok 47 államában és a fővárosban, Washingtonban is jelentettek már megbetegedést. A 7927 beteg közül a legtöbb, 1358 Texasban kapta el a vírusfertőzést, de a jóval északibb Wisconsinban és Illinoisban is ezer környéki a betegszám a közlemény szerint. Az USA-ban eddig 14 halálos áldozata van a járványnak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapja szerint az Egyesült Államok után Mexikóban a legtöbb a fertőzött, 4541 ember. Kanadában pedig már vészesen közelít a számuk az ezerhez.