Fékhibás busz rohant vallási menetbe Bulgáriában, 16 halott

Vágólapra másolva!
Hiába vette észre a sofőr idejében, hogy a busz fékje nem működik, a szűk úton már képtelen volt kikerülni az embereket. Az autóbusz egy ortodox vallási menetbe rohant, és azonnal megölt 16 embert, 15-öt pedig megsebesített. Még a bolgár választási kampányt is megszakították a tragikus hírre.
Vágólapra másolva!

Ortodox vallási népünnepélyre tartó menetbe rohant egy fékhibás busz csütörtökön Bulgária délkeleti részén, a szerencsétlenségben 16-an életüket vesztették - közölte a rendőrség.

Tizenöt sérültet kórházba szállítottak, közülük négynek az állapota életveszélyes. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A busz - amely a korábbi hírekkel ellentétben nem szállított utasokat - egy lejtőn haladt, amikor a sofőr észlelte a meghibásodást. A jármű előbb letért az útról, majd visszakanyarodott a keskeny úttestre, s már nem tudta kikerülni a felvonulókat.

A menet a Krisztus mennybemenetele ortodox ünnep alkalmából rendezett népünnepélyre tartott. A baleset Jambol város közelében történt, a fővárostól, Szófiától 260 kilométerre délkeletre.

Szergej Sztanisev miniszterelnök a szerencsétlenség hírére megszakította választási kampányát - július 5-én parlamenti választásokat tartanak a délkelet-európai országban -, és a helyszínre sietett. Így tett Georgi Parvanov államfő is. A bolgár kormány péntekre nemzeti gyásznapot hirdetett.