Ötszáz embert mentettek ki a lángoló olasz kompról

Vágólapra másolva!
Az autók között csaptak fel a lángok, majd a sűrű füst hamar elborította a fedélzetet egy délolasz kompjáraton pénteken. Mind az 526 utast kimentették, de 50 embert kórházba vittek füstmérgezsé gyanújával. A kompot csak nehezen sikerült eloltani.
Vágólapra másolva!

Lángra kapott egy olasz komp, amely épp Szicília partjai felé tartott - írja az AP. Több mint ötszáz embert kellett kimenekíteni a hajóról, őket egy másik kompra és a parti őrség egy hajójára evakuálták.

A Vincenzo Florio nevű komp Nápolyból tartott Palermóba, amikor az autótároló részében tűz ütött ki. Ekkor még 40 kilométerre volt végcéljától. Hamarosan elharapóztak a lángok, és ekkor megkezdte a kiérkező olasz parti őrség az 526 utas kimentését.

Sok utast hordágyon hoztak le a mentőhajókról Palermóban. Ötven utas került kórházba, többségük füstmérgezés gyanújával. Őket később mind elengedték. Köztük volt egy terhes nő és két csecsemő is.

Stefano Friscia, az egyik utas azt nyilatkozta az AP-nek, hogy a komp személyzete még hajnali 4-kor kezdett kopogtatni a kabinokban azzal, hogy meneküljenek gyorsan a fedélzetre.

"A füst egyre sötétebb és sötétebb lett, nehéz volt lélegezni, az egész hajó megtelt füsttel, és kiadták a parancsot a mentőcsónakok leeresztésére" - mondta a férfi az olasz Sky TV24-nek.

A szicíliai tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a komp legénysége sokáig segített az oltásban. Később azonban a kapitány elrendelte mind a 35 matróz evakuálását.

A hajót már a tengeren oltani kezdték tűzoltóhajókról, de végleg csak a kikötőbe vontatása után fékezték meg a lángokat. A tűz okát még vizsgálják.