Magyar pedofilt fogtak Angliában

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy Magyarországon pedofil bűncselekmény miatt körözött férfit Angliában. A. Balázs egy London közelében lévő vidámpark kötélugró játékát üzemeltette. A férfira egy bűncselekmények miatt körözött bevándorlók ellen indított akció során csaptak le.
Vágólapra másolva!

Magyarországon körözött pedofilt fogtak el Angliában, miután a gyanúsított fotója megjelent a bűnözés ellen küzdő legnagyobb brit civil szervezet, a Crimestoppers honlapján. A szervezet a hétvégén indította el akcióját a Nagy-Britanniába menekült külföldi gyanúsítottak hollétének felderítésére és elfogására.

Elsőként 17 - főleg kelet-európai: lengyel, grúz, albán és magyar - körözött személy fotója jelent meg a csoport honlapján. Köztük volt A. Balázsé is, aki ellen európai őrizetbe vételi kérelmet adtak ki a magyar hatóságok. A Crimestoppers szerint a fiatalembert azzal vádolják, hogy 2007-ben Tolnában "szexuális jellegű támadást" követett el egy négyéves gyermek ellen, és egy másik, ötéves gyermeket arra kényszerített, hogy nézze végig a bűncselekményt.

A Crimestoppers kedden közölte, hogy A. Balázs hollétéről a fotók közzététele után bejelentés érkezett, és a gyanúsítottat őrizetbe is vették. A férfit a Londontól 50 kilométerre északnyugatra fekvő Milton Keynesben találták meg, ahol egy vidámpark kötélugró játékát üzemeltette. Őrizetbe vétele a külföldi gyanúsítottak elfogására indított - angol rövidítéssel INFRA nevű - kampány első sikere volt. A. Balázs fotója a Crimestoppers honlapján kedden már át is volt húzva egy nagy piros X-szel.

A Crimestoppers listáján szerepel még egy magyar, a pécsi illetőségű M. Sz. András, akit kannabiszfélék termesztéséért két év 10 hónap szabadságvesztésre ítéltek Magyarországon. A brit szervezet szerint M. Sz. Andrásnak Nottingham környékén vannak kapcsolatai.