Magyarokat ítéltek el Londonban futtatásért

Vágólapra másolva!
Háromtól hat és fél évig terjedő börtönre ítélte egy londoni bíróság annak a magyar családnak a tagjait, akik két, szintén magyar nőt kényszerítettek prostitúcióra. A futtatók akkor buktak le, amikor egyik áldozatuk megszökött. A család egyik tagja szökésben van, a Scotland Yard szerint visszatért Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Súlyos börtönbüntetésre ítélték Londonban egy magyar család három tagját, akik fiatal nőket csempésztek Magyarországról Nagy-Britanniába, és erőszakkal prostitúcióra kényszerítették őket. A 42 éves Kalocsai Istvánra és 19 éves, szintén István nevű fiára a londoni koronabíróság hat és fél, illetve öt év, az idősebbik Kalocsai feleségére három év szabadságvesztést rótt ki. A házaspár másik fia, a 22 éves Kalocsai Gábor szökésben van, a Scotland Yard gyanúja szerint Magyarországon tartózkodik.

A London keleti részén élő család azután bukott le, hogy verésekkel és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített egyik áldozatuk elmenekült. A fiatal, angolul nem beszélő lány a londoni City repülőtér mosdójában rejtőzködött, amikor a takarító személyzet egyik tagja rátalált. A BBC beszámolója szerint a lánynál nem volt sem útlevél, sem poggyász, és "könyörgött, hogy engedjék hazarepülni".

A húszas éveiben járó nő tolmács segítségével elmondta a rendőröknek, hogy egy kis magyar faluból csalták el, azzal, hogy fizetik utazását, és Nagy-Britanniában legális munkája lesz, amiből törlesztheti az útiköltséget. A lány Kalocsai István és két fia társaságában autóval indult útnak, de már útközben prostitúcióra kényszerítették: Németországban kamionsofőröknek kellett felajánlania szexuális szolgáltatásait, hogy "megkeresse a benzinköltséget". Londonba érve a család közölte vele, hogy napi 200 fontot (64 ezer forintot) kell megkeresnie, és a követelésnek esetenként veréssel adtak nyomatékot. A nőt rendszerint a két fiú kísérte, és ők tárgyaltak az árról az ügyfelekkel.

A lány két hónap után végül megszökött. Kalocsaiék londoni otthonában a rendőrség egy másik magyar nőt is talált. Őt a család londoni bordélyokba küldte dolgozni, illetve az interneten közvetítette ki. A londoni magyar főkonzulátus pénteken az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy az ügy felgöngyölítésének idején két magyar áldozat kért hivatalos konzuli segítséget.