Kémkedéssel vádolnak egy idős amerikai házaspárt

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az Egyesült Államokban egy volt amerikai külügyi tisztviselő és felesége ellen, akik állítólag Kubának kémkedtek az utóbbi három évtizedben.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy volt amerikai külügyi tisztviselő és felesége ellen, akik állítólag Kubának kémkedtek az utóbbi három évtizedben - közölte pénteken a washingtoni igazságügy-minisztérium.

A 72 éves Walter Kendall Myers, valamint 71 éves felesége, Gwendolyn Steingraber Myers a vád szerint a kubai kormány ügynökéként működtek, titkos információkat szolgáltattak ki Havannának. Az idős pár állítólag 1979 óta dolgozott a kubai kormánynak. Csütörtökön tartóztatták le őket.

A Myers-házaspár a vádirat szerint 1995-ben álnéven utazott keresztül Mexikón, és találkozott Fidel Castro kubai elnökkel a szigetországban. Feltehetően több utazást is tettek Latin-Amerika és a Karib-térség országaiban, ahol kubai ügynökökkel találkoztak.

A két ügynöknek rövidhullámú rádióadója is volt, amelyen morzekódot használva továbbítottak titkos üzenetet a kubai felderítésnek. Az utóbbi években álneveken e-mail üzenetekben kommunikáltak.