H1N1: karantén egy amerikai utasszállító hajón

Vágólapra másolva!
Meghalt egy kanadai nő az új típusú influenza miatt, ő a vírus negyedik kanadai áldozata. Egy amerikai utasszállító hajón öten betegedtek meg, karantén alá helyezték őket a kabinjukban egy alaszkai kikötőben. Világszerte már több mint 25 ezer ember betegedett meg a H1N1 miatt.
Vágólapra másolva!

Elhunyt egy nő a kanadai Quebec tartományban a mexikói eredetű új influenzában. A tartományban ő a H1N1 vírus első halálos áldozata, az országban azonban már a negyedik - jelentették be az egészségügyi hatóságok. A beteg a közlemény szerint 65 évesnél idősebb volt. Tüdőgyulladással ápolták, mert tünetei - amelyek három nappal a halála előtt jelentkeztek - erre utaltak.

Igazoltan a H1N1 vírus fertőzte meg egy amerikai utasszállító hajó személyzetének öt tagját. A Holland America társaság Zandaam nevű hajója a Washington állambeli Seattle-ből indult, és Alaszkába érkezett június 5-én. A betegeket kabinjukban karanténba zárták, és ott ápolják. A személyzet más tagja vagy utas nem kapta el a betegséget - közölte a hajótársaság.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) június 8-i összesítése szerint eddig a világ 73 országában 25 288 ember betegedett meg az új vírustól, és összesen 139 halt meg.