Chilében öt áldozatot követelt a H1N1

Vágólapra másolva!
Chilében ötre emelkedett az új típusú influenza áldozatainak a száma. A dél-amerikai országban most állt be a tél, az időjárás így különösen kedvez a vírus terjedésének. A hétvégén Algériában is felbukkant a H1N1.
Vágólapra másolva!

Chilében ötre emelkedett az új típusú influenza áldozatainak a száma. A helyi egészségügyi hatóságok szombaton azt közölték: egy 18 éves fiatalember a Santiago de Chilétől 1100 kilométerre délre lévő Puerto Montt kórházában halt meg. Chilében mindegyik áldozat ennek a településnek volt a lakója.

Jelenleg különösen veszélyeztetett területnek számít Patagónia, ahol most állt be a tél. Ez az évszak ezen a vidéken különösen hideg és nedves. Mindez kedvez a H1N1 vírus terjedésének, amelynek tetőzését az elkövetkező hetekre várják. Chilében az új influenzával megfertőződött betegek regisztrált száma már meghaladta a 4 ezret.

Szombaton Algériában is felbukkant az új típusú influenza. Az észak-afrikai ország egészségügyi minisztériuma azt közölte: egy Floridából hazaérkező asszony hurcolta be az országba vírust. A nőt és két kislányát is kórházi megfigyelés alá helyezték.

Lengyelországban vasárnap további három új típusú influenzás esetet regisztráltak, és ezzel tízre nőtt az országban a kórban megbetegedettek száma. A H1N1 vírust egy 12 éves fiú, egy 27 éves nő és egy 37 éves férfi szervezetében mutatták ki.

A WHO pénteki adatai szerint eddig világszerte 44 287 új típusú influenzás esetet regisztráltak, ezek közül 180 végződött halállal.