Berlusconit most egy eszkorttal hozták össze

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök egy novemberi bulin állítólag egy eszkorttal töltött egy éjszakát. Berlusconi a Guardian szerint fogadalmat tett: nem engedi, hogy az újabb botrány elvonja figyelmét az olasz kormány vezetésétől.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök megfogadta: nem engedi, hogy a fiatal nőkkel folytatott állítólagos viszonya miatti támadások eltereljék figyelmét az olasz kormány vezetésétől - írta a Guardian. Berlusconi azért kényszerült ismét védekezésre, mert hétfőn egy Lucia Rossini nevű nő pikáns részleteket árult el egy, a miniszterelnök római rezidenciáján rendezett állítólagos november 4-i vacsoráról.

A dél-olaszországi Bariból származó Rossini azt mondta, hogy a novemberi buli éjszakáján egy Patrizia D'Addario nevű eszkort a vendégek távozása után az elnöki rezidencián maradt. A lap szerint ezt egy másik vendég, egy Barbara Montereale nevű modell is igazolta, aki szerint D'Addario másnap azt állította, hogy szexuális kapcsolatot létesített Berlusconival.

A vacsora részleteit a múlt héten maga D'Addario teregette ki. Mint mondta, 2000 eurót (kb. 561 000 forintot) kapott azért, hogy az éjszakát Berlusconi-rezidenciáján töltse, és arról panaszkodott, hogy a miniszterelnök ígérete ellenére nem segített neki abban, hogy megkapja egy tervezett hotel építési engedélyeit.

A három nőt Gianpaolo Tarantini kórházi eszközökkel kereskedő vállalkozó vitte magával a vacsorára. Ellene jelenleg prostitúció elősegítésének gyanúja miatt folyik eljárás - írja a Guardian. A nyomozás most még csak a Tarantini és a három nő lakóhelyéül szolgáló Barira korlátozódik, de hamarosan más olasz városokból származó bulivendégeket is kihallgatnak.

Tarantini azt állítja, hogy megállapodott ugyan egy bizonyos összegben a nőkkel, de az csak az utazási költségeket fedezte. A Guardian-nek azt mondta, akkor döntött úgy, hogy magával viszi pár barátját, amikor megkapta a Berlusconi bulijára szóló meghívót.

Montereale szerint D'Addario azért is tálalhatott ki, mert kedvet kapott a Noemi Letizia nevű tini modell esete után. Letizia 18. születésnapi buliján Berlusconi részt vett áprilisban. Az esetet felkapta az olasz média és közvetlen előzménye volt annak, hogy Veronica Lario, a kormányfő felesége benyújtotta a válókeresetet.