Jackson családjára hagyta minden vagyonát

Vágólapra másolva!
Minden vagyonát családjára - édesanyjára és három gyerekére - hagyta Michael Jackson. A csütörtökön elhunyt énekes végakarata 2002-ből származik, az ötoldalas dokumentum szerint Jackson szándékosan hagyta ki az örökségből volt feleségét, Debbie Rowe-t.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson végrendeletét átadták egy Los Angeles-i bíróságnak, a múlt héten szívleállás miatt elhunyt énekes végakarata szerint minden vagyona családjára száll. A 2002 július 7-én készült dokumentumból kiderül az is, hogy Jackson "szándékosan hagyta ki" az örökségből volt feleségét, Debbie Rowe-t, akivel 1996-99 között éltek házasságban.

Az örökség formálisan a Jackson édesanyja, Katherine nevén levő családi alapítványé lesz. Az énekes anyját jelölte meg három gyermeke gyámjául is. Ha Katherine Jackson képtelen lenne a gyerekek nevelésére, vagy nem lenne rá hajlandó, a végrendelet szerint Diana Ross énekesnőnek, Jackson régi barátjának kell vigyáznia rájuk - írja a BBC.

A 2002-es végrendeletben foglaltak szerint Jackson vagyona akkor több mint 500 millió dollárra (mintegy 95 milliárd forintra) rúgott. Jackson vagyona legnagyobb részben nem készpénzből állt, hanem például zenei jogdíjakból. Részleges tulajdonában voltak a Beatles együttes számai és saját dalai is.

A Reuters hírügynökség szerint a Michael Jackson Family Trust (a családi alapítvány) vagyonát különböző, meg nem nevezett jótékony célok érdekében lehet felhasználni, valamint Jackson édesanyja és három gyermeke boldogulására.

Az ötoldalas végrendeletben az énekes szó szerint azt írja: "Szándékosan nem kap részt az örökségből volt feleségem, Deborah Rowe Jackson." Rowe korábban lemondott gyermekeiről - ő Jackson két idősebb gyermekének, a 12 éves Prince Michaelnek és a 11 éves Paris Michael Katherine Jacksonnak a biológiai anyja. Az énekes harmadik gyermeke - a hétéves Prince Michael II - egy ismeretlen béranyától született.

A végrendeletet John Branca Los Angeles-i ügyvédnek, John McClain zenei menedzsernek és Barry Siegel könyvelőnek kell végrehajtania. Branca hosszú időn keresztül az énekes jogi tanácsadója volt, McClain pedig a Jackson-család régi barátja. Siegel 2003-ban lemondott a végrehajtói szerepről.

A Jackson-család közben tervezi az énekestől való búcsúzást. Korábban szó esett arról, hogy a rajongók esetleg pénteken személyesen is búcsút vehetnének Michael Jacksontól a kaliforniai Neverland álombirtokon - azóta is sokan gyülekeznek a birtok bejáratánál. Szerdai hírek szerint azonban ez csak terv maradt, és a temetésre valószínűleg Los Angelesben fog sor kerülni. A család még nem mondta ki a végső szót ez ügyben.