Neverlandbe viszik Michael Jackson holttestét

Vágólapra másolva!
Híres birtokára, Neverland ranchre szállítják Michael Jackson holttestét, hogy ott vehessenek tőle végső búcsút rajongói. A múlt héten elhunyt amerikai popsztár temetését várhatóan vasárnap tartják, de még nem egyértelmű, hogy hol.
Vágólapra másolva!

Vasárnapra tervezik a múlt csütörtökön elhunyt Michael Jackson amerikai popénekes temetését - értesült a CNN amerikai hírtelevízió. Amerikai sajtóértesülések szerint az énekes holttestét csütörtökön Neverland ranchre, a popkirály híres farmjára szállítják, ahol még a temetés előtt, pénteken nyilvános ceremónián vehetnek tőle búcsút tisztelői.

A hírességekről híreket közlő internetes oldal, a TMZ.com úgy tudja, hogy a Jackson holttestét kísérő, 30 autóból álló karaván csütörtökön helyi idő szerint délelőtt 10 órakor indul el Los Angelesből az onnan 150 kilométerre északnyugatra fekvő birtokra. A Santa Barbara közelében, Los Olivos város dombjai között megbújó, 1050 hektáros birtokot Michael Jackson a pályája csúcsán, 1988-ban vásárolta meg, majd 17 évvel később hagyta el; a birtokot az örök gyermek Péter Pán tiszteletére nevezte el Neverlandnek.

A döntés, hogy Neverlandbe szállítják a holttestet, azt jelezheti, hogy Jackson családja a birtokot szánja Jackson végső nyughelyének, és Elvis Presley nyughelyéhez, Gracelandhez hasonlóan alakítják majd át. Nem biztos azonban, hogy ez jogilag lehetséges-e, William Boyer, Santa Barbara megye szóvivője közölte, hogy tanulmányozzák a kérdést.

Biztosan tehát egyelőre nem lehet tudni, hogy hol lesz Jackson végső nyughelye, az énekes szülővárosának, az Indiana állambeli Gary városnak a hatóságai ugyanakkor arra kérték a családot, hogy inkább ott temessék el az 50 éves korában elhunyt énekest.

Tovább emlékezik a világ

Világszerte folytatódtak a megemlékezések Michae Jacksonról. New Yorkban az Apollo színházban több százan gyűltek össze, Barcelonában a U2 együttes új turnékörútjának első állomásán Bono 90 ezer ember előtt énekelte a "Man in the mirror" című Jackson-dalt. A montreali dzsesszfesztiválon Stevie Wonder a tragikus hirtelenséggel elhunyt Jackson tiszteletére énekelte el az "I Just Called to Say I Love You" című dalának módosított változatát.

Randy Phillips, a Los Angeles-i székhelyű AEG Live koncertszervező cég elnöke közben bejelentette, hogy filmre vették Jackson tervezett fellépéssorozatának próbáit, s nem kizárt, hogy a felvételeket nyilvánosságra hozzák. "This is It" elnevezéssel július 13-án vette volna kezdetét és a jövő évig húzódott volna az 50 koncertből álló sorozat a londoni O2 arénában.