Egy utas javította meg a meghibásodott repülőt

Vágólapra másolva!
Nyolcórás késést úszott meg egy Spanyolországból a skóciai Glasgow-ba tartó repülőgép szombaton, mert fedélzetén egy repülőgép-szerelő utazott, aki kijavította a gép hibáját. A gép így csak 35 percet késett.
Vágólapra másolva!

Többórás várakozástól mentette meg a hazatérő nyaralókat egy repülőgép egyik utasa a Spanyolországhoz tartozó Menorca szigetén - írja a BBC. Technikai probléma miatt akartak Nagy-Britanniából szerelőt hozatni a Thomas Cook utazási cég repülőgépéhez, ami csaknem 8 órás késést jelentett volna a hazatérő utasok számára. Az egyik utasról viszont kiderült, hogy repülőgép-szerelő, így a férfi hamar megjavította a Boeing 757-200 típusú gépen keletkezett hibát. A gép mindössze 35 perc késéssel érkezett Glasgow-ba.

A Thomas Cook szóvivője szerint a hiba bejelentésekor a férfi azonnal felajánlotta segítségét. Elsőként ellenőrizték, hogy a férfi valóban ért a repülőgépek szereléséhez, és engedélye is van az adott típusra. Ezután a férfi percek alatt kijavította a Boeing hibáját. A gép végül biztonságosan leszállt Glasgow repterén.

A repülőgép-szerelő utas egyébként egy másik légitársaságnak, a Thomsonfly nevű cégnek dolgozik, amelynek kölcsönös javítási szerződése van a Thomas Cook utazási iroda légivállalatával. A gép egyik utasa a BBC-nek azt mondta, megnyugtató volt, hogy a javítás után a repülőgép szerelője is velük tartott.