Robbanás történt egy prágai étteremben

Vágólapra másolva!
Robbanás történt Prága egyik éttermében csütörtökön este, legalább négy ember megsérült, egyikük súlyosan. A rendőrség szerint az egyik vendég bőröndje robbant fel.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt csütörtökön késő este egy prágai étteremben. A robbanás következtében három ember csak könnyű sérülést szenvedett, őket a kórházi ellátás után hazaengedték, a negyedik ember komoly lábsérülését műteni kell. A vendéglőben összetört néhány asztal és szék, de nagyobb károk a hírek szerint nem keletkeztek.

Szemtanúk szerint egy csehül beszélő idősebb vendég koffere robbant fel, aki vacsorázni tért be az étterembe. "Valaki valamit betett a bőröndömbe" - mondta a férfi a csaposnak, aki a robbanás után megpróbált segíteni neki. Jolana Ciháková rendőrségi szóvivő később megerősítette, hogy az egyik vendég csomagja robbant fel. Arról, hogy bűncselekmény történt-e, nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. "Pillanatnyilag azt vizsgáljuk, mi robbant" - mondta.

Az U ceského lva (A cseh oroszlánhoz címzett) vendéglő 2004-ben nyílt meg a prágai nemzetközi autóbusz-pályaudvarhoz közel. Gyakori látogatói a külföldiek, elsősorban kelet-európaiak, akik munkavállalás reményében érkeznek Csehországba.