Öt bagdadi keresztény templomnál robbant

Vágólapra másolva!
Négyen meghaltak Bagdadban, ahol összehangolt pokolgépes támadást intéztek öt keresztény templom ellen. Az iraki keresztény kisebbséget gyakran érik atrocitások, ezért sokan elmenekültek az országból.
Vágólapra másolva!

Öt bagdadi keresztény templomnál követtek el pokolgépes támadásokat vasárnap este ismeretlen tettesek, a robbantásokban négy ember életét vesztette, és több mint harmincan megsebesültek - közölte az iraki rendőrség. A hatóságok szerint nyilvánvaló, hogy összehangolt támadásokról van szó. A legsúlyosabb merénylet egy kelet-bagdadi keresztény templomnál történt, itt négy ember halt meg, és 21-en megsebesültek. Rendőrségi források szerint a sebesültek közül legalább nyolc keresztény hitű.

Néhány perccel később a dél-bagdadi Dora negyedben található keresztény templomnál robban fel egy pokolgép. A támadásban hárman megsebesültek, és károk keletkeztek a szentélyben. Ezt megelőzően három, kartontobozban elhelyezett pokolgép robbant fel Gadir és Karrada városnegyedekben lévő keresztény templomok bejáratánál. Az egyik támadásban hét ember megsebesült, a másik kettőben pedig senkinek sem esett baja.

A 28 milliós Irakban becslések szerint közel 750 ezer keresztény él. Időnként támadások célpontjává válnak, különösen Bagdadban és az észak-iraki Moszul városában. Az incidensek miatt sok keresztény elmenekült Irakból.