Két súlyos sérültje van a pamplonai bikafuttatásnak

Vágólapra másolva!
Eddig összesen 11 ember sérült meg a spanyolországi Pamplonában tartott hagyományos bikafuttatáson. Közülük két férfi sérülése súlyos. Pénteken egy bika halálosan megsebesített egy 27 éves férfit.
Vágólapra másolva!

Összesen 11 embert sérült meg a spanyolországi Pamplonában tartott hagyományos bikafuttatáson. A sérültek állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.

Közülük két sérült állapota súlyos. A legrosszabbul az a résztvevő járt, akit kétszer is megdöfött szarvával egy állat. A férfi mellkasán és felsőcombján sérült meg, az állapota súlyos - közölte az észak-spanyolországi város mentőszolgálata. Egy másik bikafuttatónak a nyakát hasította fel egy bika szarva.

Pénteken az egyik állat elszakadt a csordától és célzottan támadott a résztvevőkre. A bika halálra sebzett egy 27 éves spanyol férfi halálát. 2003 óta ez volt az első haláleset a minden évben tömegeket vonzó eseményen.

A város védőszentje, San Fermin tiszteletére rendezett bikafuttatáson minden reggel hat, viadalra tenyésztett bikát hajtanak át az óváros szűk utcáin az arénáig, ahol torreádorok és matadorok végeznek az állatokkal. A bikák előtt több száz férfi fut a 825 méteres távon. Az idei San Fermin-fesztivál keddig tart.