Elhagyta a kórházat XVI. Benedek pápa

Vágólapra másolva!
Sikeres műtét után péntek délután begipszelt jobb csuklóval elhagyta a kórházat XVI. Benedek pápa. A pápa csütörtökön esett el, amelynek következtében eltörte a csuklóját. A szabadságát Észak-Olaszországban töltő pápa sérülése a Vatikán szerint nem súlyos, az egyházfő saját lábán ment be a közeli kórházba.
Vágólapra másolva!

Sikeres műtét után pénteken délután begipszelt jobb csuklóval XVI. Benedek pápa elhagyta az észak-olaszországi Aostában lévő Umberto Parini klinikát.

A pápa azután került kórházba, miután elesett a fürdőszobában és megsérült egyik bokája, valamint eltört a jobb csuklója - közölte pénteken az ANSA olasz hírügynökség. A katolikus egyházfő éppen Olaszország északi részén pihent, amikor a baleset történt. A 82 éves pápa Val d'Aosta egyik kórházának sürgősségi részlegére ment be saját lábán, személyi titkára, Georg Gaenswein kísérte.

A Vatikán szóvivője, Federico Lombardi szerint a sérülés "nem komoly." A vatikán közleménye szerint a baleset ellenére reggel a pápa még misét mutatott be és megreggelizett mielőtt bement volna a kórházba. XVI. Benedek kezét megröntgenezték és "kisebb repedést" fedeztek fel a csonton. Nem sokkal ezután megoperálták a csuklóját, miközben a kórházban tartózkodott magánorvosa, Patrizio Polisca kardiológus is.

XVI. Benedek hétfő óta vakációzik az észak-olaszországi Aosta-völgyben. Két hetet tölt a Les Combesben található nyaralóban, ahonnan kilátás nyílik a Mont Blanc csúcsára, az Alpok legmagasabb hegyére is. Megérkezésekor azt mondta: pihenni, de dolgozni is szeretne szabadsága alatt.

Ez a pápa első komolyabb egészségügyi problémája azóta, hogy 2005. április 19-én megválasztották a római katolikus egyház élére. A műtétet követően egy ideig valószínűleg nem űzheti kedvtelését, a zongorázást.